Muškarac koji je pijan pucao u Kninu ide u istražni zatvor

Muškarac koji je pijan pucao u Kninu ide u istražni zatvor
Fotografija nije povezana s događajem iz teksta Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ISTRAŽNI zatvor od mjesec dana određen je 52-godišnjaku koji je u Kninu pijan pucao po obiteljskoj kući 34-godišnjeg znanca u namjeri da naplati dug od 31.000 kuna, doznaje se u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U DORH-u osnovano sumnjaju da je 52-godišnjak u subotu u Kninu u alkoholiziranom stanju došao u obiteljsku kuću 34-godišnjeg znanca naplatiti navedeni dug.

Jedan metak prošao kroz balkonska vrata, a drugi kroz prozor

S obzirom na to da je pritom vikao i psovao, oštećenik ga je izveo iz kuće. Potom se osumnjičeni odvezao do kuće u kojoj boravi i uzeo automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom i nakon nekoliko sati se vratio ispred oštećenikove kuće, repetirao pušku i ispalio jedno streljivo kroz balkonska staklena vrata kroz koja je prethodno ušao oštećenik, a drugo streljivo ispalio kroz prozor kuće pogodivši televizor i šank te ispalio još nekoliko metaka u zrak, a nakon što mu se puška zaglavila, pobjegao je s mjesta događaja ne dobivši traženi novac.

Osnovano se sumnja i da je u kući u kojoj boravi u Otonu, protivno odredbama Zakona o oružju, držao automatsku pušku s četiri pripadajuća spremnika ispunjena streljivom, malokalibarsku pušku s dvadeset komada pripadajućeg streljiva, kao i poluautomatsku pušku.

Osumnjičen je za više kaznenih djela

U DORH-u 52-godišnjaka sumnjiče za kaznena djela protupravne naplate u pokušaju, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon što je ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda predložilo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, što je sudac i prihvatio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara