Amerikanac dobio 15 godina zatvora jer je razbijao po džamiji i na podu ostavio komad slanine

Amerikanac dobio 15 godina zatvora jer je razbijao po džamiji i na podu ostavio komad slanine
Screenshot: YouTube 
 
MUŠKARAC iz Floride koji je vandalizirao džamiju i ostavio krišku sirove slanine na njenom pragu osuđen je na 15 godina zatvora zbog zločina iz mržnje, javljaju američki mediji.
 
 
Michael Wolfe (37) u utorak je priznao krivnju za vandaliziranje džamije, koje se smatra zločinom iz mržnje, izjavio je glasnogovornik 18. sudskog okruga Floride Todd Brown.
 
 
Sve češći napadi na džamije u SAD-u
 
Nadzorne kamere snimile su Wolfea 2. siječnja, kada je u kamuflažnoj odjeći mačetom porazbijao prozore, kamere i svjetla na džamiji u Titusvilleu. Skupine koje promiču mržnju često koriste svinjetinu u napadima na džamije u SAD-u zbog zabrane tog mesa u islamu, objavilo je Vijeće za američko-islamske odnose (CAIR).
 
Tužitelji su izjavili da je osuđen na 15 godina zatvora i još 15 godina uvjetne kazne. Njegov napad je jedan u nizu sve češćih napada na džamije u SAD-u, upozorile su islamske skupine.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz SAD, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: SAD. 
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara