Muškarac u Petrinji htio ubiti mladića, s pištoljima ga tražio po cijelom gradu

Muškarac u Petrinji htio ubiti mladića, s pištoljima ga tražio po cijelom gradu
Na fotografiji je ulica u kojoj se dogodio napad Ilustracija: Google Street View

PETRINJSKA policija prijavila je za pokušaj ubojstva 56-godišnjaka koji se prošlog tjedna sukobio s 20-godišnjim mladićem, a potom ga napao nožem i s repetiranim pištoljem tražio po petrinjskim ulicama, gdje je uhićen.

Najprije ga je triput ubo pa se vratio s pištoljima

Policija 56-godišnjaka tereti da je u četvrtak, 23. svibnja, oko 20:30, u ugostiteljskom objektu u Ulici Augusta Šenoe u Petrinji nakon verbalnog i fizičkog sukoba s 20-godišnjakom otišao do svog automobila, uzeo nož te se vratio i mladiću zadao dvije ubodne rane u predjelu leđa i jednu ubodnu ranu šake.

Unatoč zadobivenim ozljedama, mladić je savladao napadača i uzeo mu nož, a ovaj je izašao i odvezao se autom. Međutim, ubrzo se vratio, i to s dva pištolja za koja ima dozvolu. Jedan od njih je repetirao i stavio metak u ležište cijevi, s namjerom da 20-godišnjaka ubije, ali kako ga u lokalu više nije našao, autom ga je krenuo tražiti po Petrinji.

Njegovu potragu petrinjskim ulicama prekinuli su policijski službenici koji su ga zaustavili i uhitili te mu oduzeli pištolje, kao i nož koji je pronađen u ugostiteljskom objektu.

Bili su pod utjecajem alkohola

Ozlijeđenom 20-godišnjaku, kojemu je utvrđeno 0,64 promila alkohola, u sisačkoj Općoj bolnici utvrđene su teške tjelesne ozljede, a i osumnjičeni 56-godišnjak, koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,49 promila, u ovom događaju lakše je ozlijeđen.

Nakon kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog ubojstva u pokušaju, predan pritvorskom nadzorniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara