Muškarac ukrao kip Marilyn Monroe u Hollywoodu, već je uništio Trumpovu zvijezdu

Muškarac ukrao kip Marilyn Monroe u Hollywoodu, već je uništio Trumpovu zvijezdu
Foto: EPA

MLADI muškarac već osuđen jer je oštetio zvijezdu predsjednika Donalda Trumpa na Stazi slavnih u Hollywoodu optužen je za krađu kipa Marilyn Monroe koji glumicu prikazuje u legendarnoj sceni iz filma Sedam godina vjernosti i bio je postavljen na ulazu u tu turističku meku.

Austin Clay mogao bi dobiti do tri godine zatvora ako ga proglase krivim za krađu i vandalizam, objavilo je državno odvjetništvo u Los Angelesu. 

Policiji poznat otprije 

Da je upravo 25-godišnji Clay otuđio kip pokazale su snimke nadzornih kamera. No kada su istražitelji otkrili da je bio na uvjetnoj slobodi nakon presude jer je uništio zvijezdu Donalda Trumpa na Stazi slavnih, pretražili su njegov dom. 

Prema lokalnim medijima, u stanu su pronašli tragove koji ukazuju na krađu kipa najslavnije holivudske plavuše u legendarnoj sceni iz filma snimljenog 1955.

Kip se nalazio na ulazu u Stazu slavnih kao dio instalacije Četiri dame Hollywooda posvećen slavnim glumicama industrije snova. 

Očevici su rekli da su vidjeli muškarca kako se penje do instalacije noću sa 16. na 17. lipnja te se koristi pilom kako bi uklonio kip.  

Policija, nažalost, nije pronašla statuu u mladićevoj kući i smatraju da je oštećen.

"Pregledom videa, čini se da se kip razbio i mogao bi biti u komadićima", rekao je policajac Douglas Oldfield za kanal NBC4.

Austin Clay već se "proslavio" u srpnju 2018. kada je oštetio zvijezdu Donalda Trumpa krampom koji je sakrio u kutiju za gitaru. Za taj vandalski čin bila mu je dosuđena kazna tri godine zatvora s kušnjom i dvadeset dana rada za opće dobro, kao i obveza psihijatrijskog liječenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara