Muslimani Caritasu poklonili 600 kilograma mesa

Muslimani Caritasu poklonili 600 kilograma mesa

Foto: Caritas

MEĐUNARODNA humanitarna organizacija Humanity First darovala je korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000 kuna.

"Donirano meso Caritas je zaprimio 15. rujna, a simbolična primopredaja upriličena je 20. rujna u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj ulici 36 u Zagrebu", javljaju iz Caritasa.

Donirano meso Caritasu su predali imam i misionar Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Munawwar Khan, predstavnik organizacije Humanity First Germany (organizacije koja je stvarni davatelj ove donacije) Zubair Khalil Khan, organizator donacije i volonter organizacije Humanity First Sead Mulabegović sa suprugom Nasihom, tajnica u uredu Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Josipa Dvoržak i volonter Humanity First-a gospodin Balde, student iz Gvineje.

Donirali im i novac prije par mjeseci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova donacija organizirana je kada su muslimani širom svijeta proslavili Kurban-bajram ili Hadži-bajram, koji je temeljen na žrtvi, kurbanu, kada se kurbansko meso dijeli rodbini, prijateljima, susjedima i potrebitima. Već prije, za vrijeme Kurban-bajrama, u Zagrebu je podijeljeno oko 70 kurbana od 20 ovaca koje su žrtvovane za taj praznik. Današnja donacija događa se u mjesecu nakon toga, kao dar potrebitima preko Caritasa", izjavio je prigodom primopredaje donacije Sead Mulabegović, volonter organizacije Humanity First.

U ime zagrebačkog Caritasa donaciju je simbolično primila ravnateljica s. Jelena Lončar koja je istaknula da ova donacija dolazi u pravi čas, kada su povećani izdatci zbog opremanja djece iz Caritasovih kuća za školu. Ujedno je izrazila nadu u nastavak suradnje na dobrobit svih onih za koje Caritas skrbi. Uručujući prigodnu zahvalnicu s. Jelena Lončar darovateljima je iskazala zahvalnost u ime korisnika koji će u Caritasovim kućama blagovati darovano meso, posebice u ime onih najmanjih koji tek uče prve riječi, među kojima i riječ "hvala".

Ovo je druga vrijedna donacija organizacije Humanity First zagrebačkom Caritasu. Prvom donacijom od 37.965,51 kuna, koju su uručili u svibnju ove godine, obnovili su grijanje i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja. Organizacija Humanity First djeluje u 50 zemalja svijeta, a u Republici Hrvatskoj je prisutna od 2014 godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara