MVEP: Ako nije nužno, ne idite u Italiju, Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran

MVEP: Ako nije nužno, ne idite u Italiju, Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran
Foto: EPA

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova preporučilo je danas građanima da zbog koronavirusa izbjegavaju putovanja u Italiju koja nisu nužna, odnosno da izbjegavaju sva putovanja u regije Lombardiju, Veneto, Emiliju Romagnu, Pijemont i Lazio.

U Italiji je u srijedu umrla dvanaesta osoba zaražena koronavirusom pa je sada u toj zemlji 12 mrtvih i 374 zaraženih, objavila je civilna zaštita.

Najveći broj zaraženih zabilježen je u regijama Lombardiji, Venetu, Emiliji Romagni, Pijemontu i Laziju.

Izbjegavajte putovanja u Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran koja nisu nužna

Zrinjevac također preporučuje da se izbjegavaju putovanja u Kinu, Južnu Koreju, Japan i Iran koja nisu nužna.

U Ministarstvu savjetuju građanima da prate razvoj širenja zaraze i da se pridržavaju preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu: https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/.

Više informacija dostupno je i na javnim stranicama talijanske civilne zaštite i ministarstva zdravstva:  www.protezionecivile.gov.it/homewww.salute.gov.it.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara