MVP: HRVATSKO-POLJSKE KONZULTACIJE

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević održao je u srijedu političke konzultacije ministarstava vanjskih poslova Republike Hrvatske i Republike Poljske, čije izaslanstvo je predvodio je državni podtajnik poljskog ministarstva Jan Truszczynski, priopćilo je hrvatsko MVP. L

Državni tajnik Biščević i državni podtajnik Truszczynski su razgovarali o daljnjoj suradnji dviju država, posebice o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Poljska je potvrdila nastavak pune podrške u procesu ostvarivanja članstva Hrvatske u Europskoj uniji te predložila konkretan akcijski plan pomoći u pripremanju hrvatskih stručnjaka za pregovore s Europskom unijom.

Razmijenjena su mišljenja o situaciji u Jugoistočnoj Europi te razmatrano pitanje mjera i aktivnosti Europske unije i međunarodne zajednice usmjerenih uspostavljanju trajne stabilnosti i sigurnosti u jugoistočnoj Europi, uključujući i na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državni tajnik Biščević je izvijestio poljskog sugovornika o stanju i perspektivama hrvatskih odnosa s Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom te Srbijom i Crnom Gorom.

Dogovoreni su načini jačanja buduće suradnje Hrvatske i Poljske na bilateralnom i multilateralnom planu kao i suradnje u okviru međunarodnih organizacija, posebice Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, stoji na kraju priopćenja.

(Hina) xpp ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara