MVPEI i Ratko Maček za ilegalce na adaptaciji zgrade ministarstva optužili Coning d.o.o.

MINISTARSTVO vanjskih poslova i europskih integracija u subotu je održalo konferenciju za novinare na kojoj se očitovalo u vezi subotnjeg članka Novog lista prema kojem su radnici na crno iz BiH, bez prolaženja ikakve sigurnosne kontrole, radili na izvođenju građevinskih i drugih radova na zgradi MVPEI-a.

Ministarstvo u priopćenju medijima odgovornost pripisuje izvođaču radova, tvrtki Coning d.o.o. koja je za izvođenje dijela radova angažirala  Teh-gradnju d.o.o. iz Zagreba, tvrtku koja je, prema Novom listu, za radove navodno koristila neprijavljene radnike.

Nadležna inspekcijska tijela Republike Hrvatske u više su navrata obavila nenajavljeni nadzor nad izvođenjem radova, uključujući i kontrolu građevinskih knjiga i evidencije zaposlenih radnika, te niti u jednom slučaju nisu našli nikakve nepravilnosti, istaknulo je Ministarstvo.

MUP je pokrenuo istražne i druge radnje kako bi utvrdili stvarne činjenice o zaposlenicima. U slučaju pronalaska nepravilnosti, Državni inspektorat i druge službe poduzet će odgovarajuće mjere protiv odgovornih fizičkih i pravnih osoba, a MVPEI će tražiti odgovornost Coninga i poduzimanje zakonskih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MVPEI je, u vezi dijela članka koji govori o tome da radnici nisu prošli nikakvu sigurnosnu kontrolu, posebno istaklo da se radovi izvode na dijelu objekta koji je u potpunosti fizički odvojen od zaštićenog dijela zgrade Ministarstva, odnosno da pristup zaštićenom dijelu, koji obuhvaća radne prostore i sve komunikacijske instalacije nije moguć s gradilišta.

Glasnogovornik Vlade Ratko Maček također je za cijeli incident optužio izvođača radova, tvrtku Coning d.o.o., kako je rekao, u vlasništvu HNS-ovca Radimira Čačića.

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara