MYERS: NAJTEŽE SLIJEDI; ODGOVORIT ĆEMO NA SAMOUBILAČKU PRIJETNJU

Američke i britanske snage u Iraku mogu promijeniti svoju taktiku kako bi se suprotstavile napadima iračkih bombaša samoubojica, rekao je u nedjelju načelnik Združenog stožera američkih snaga general Richard Myers koji je također kazao da se najteže borbe tek trebaju dogoditi.

"Mislim da možemo prilagoditi našu taktiku kako bismo odgovorili na tu prijetnju. To je samo podsjetnik da ondje ima očajnih ljudi i da stalno moramo biti na oprezu", rekao je Myers u razgovoru za televizijsku postaju BBC.

Myers je to izjavio dan nakon što su u napadu bombaša samoubojice kod iračkog grada Najafa poginula četvorica američkih vojnika.

Upitan hoće li rat u Iraku trajati duže nego što su to planirali London i Washington, on je rekao da "ne zna koliko će rat trajati."

"Jednostavno ne možete predvidjeti kad će režim pasti. Uvijek sam govorio da je najteže tek pred nama, da rat neće biti linearan u smislu težine borbi", rekao je Myers.

"Mislim da su najteže borbe tek pred nama. Jednu stvar imamo na našoj strani i već je koristimo... a to je strpljenje", rekao je Myers dodajući da su američke i britanske snage spremne ukopati se i čekati pred Bagdadom.

"Budući da konačni ishod nije u pitanju, možemo si priuštiti čekanje", rekao je Myers.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara