Myspace romansa američke tinejdžerke i Palestinca završila u studiju Dr. Phila

LJUBAVNA veza američke tinejdžerke Katherine Lester i Abdullaha Jinzawija, Palestinca s Zapadne obale kojeg je bila upoznala preko MySpacea, okončana je tijekom talk-showa čiji je voditelj popularni psiholog Dr. Phil McGraw.

18-godišnja Katherine Lester je prošle godine došla na svjetske naslovnice kada je pobjegla od kuće kako bi se s Jinzawijem našla u njegovom rodnom Jerihonu. Prije nego što je došla u to trusno područje svijeta u jordanskoj zračnoj luci su je uspjeli presresti agenti FBI i nagovoriti da se vrati izbezumljenim roditeljima.

Nekoliko mjeseci kasnije Lester je sudjelovala u talk-showu TV-kuće ABC te priopćila kako s Jinzawijem nastavlja on-line komunikaciju te da se za njega ima namjeru udati, ali ne i preobratiti na islam.

U rujnu ove godine se, pak, konačno srela s Jinzawijem na Zapadnoj obali. Roditelji i rodbina su je prije toga pokušavali odgovoriti, ali je kao 18-godišnjakinja stekla pravo da sama odlučuje o svom životu i pokuša naći muškarca svog života.

Neki od američkih medija su, na temelju razgovora s Jinzawijevom rodbinom, špekulirali kako je 21-godišnji online zavodnik ekspresnom ženidbom namjeravao steći pravo boravka u SAD, odnosno napustiti izbjeglički logor gdje radi kao dostavljač u očevoj trgovini.

Bilo kako bilo, strahovi obitelji Lester da više neće vidjeti svoju kći se nisu ostvarili. U ponedjeljak navečer je u studiju Dr. Phila, razgovarajući s Jinzawijem preko satelitskog telefona rekla: "Ovo mi je prilično teško priznati, ali neću više biti s tobom".

Lester mu je potom rekla da je bio "posesivan" te da joj je "govorio ružne riječi". Jinzawi je to odmah opovrgao.

Shawn Lester, Katherinena majka je, pak, svom nesuđenom palestinskom zetu rekla da je prema njemu bila pristojna samo zato da ne bi izgubila svoju kći. "Sada mi je drago što nisi preda mnom jer bih vjerojatno učinila nešto zbog čega bih završila u zatvoru. Više nikada nećeš taknuti moju kći."

Jinzawi je na trenutak skinuo slušalice i napustio studio, da bi se potom odmah vratio i optužio obitelj Lester da su "oprali mozak" njegovoj nesuđenoj životnoj družici.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara