MZOPU: Za spajanje Galjufove i Vlaške potrebna građevinska dozvola

MINISTARSTVO graditeljstva, iako zasad nije zaprimilo građevinsku dozvolu za spajanje Vlaške s Galjufovom ulicom u Zagrebu, nakon inspekcije je utvrdilo da je za takav zahvat dozvola itekako potrebna.

Naime, prema odluci Grada Zagreba Galjufova više neće biti slijepa ulica, nego će se njome nakon rekonstrukcije voziti u oba smjera. Stanari te ulice podigli su prošloga tjedna pobunu protiv građevnskih radova, ali i gradonačelnika Milana Bandića, jer, kažu kako takva izmjena šteti kvaliteti njihova života, i doprinosi samo poboljšanju prometa za bogataše novog naselja u Babonićevoj ulici.

MZOPU je danas izvijestilo kako je za tu rekonstrukciju potrebna građevinska dozvola te da će primijeniti mjere propisane Zakonom, u skladu da dokumentacijom koja im je pritigla. Naime, Bandić tvrdi kako je ishodio svu potrebnu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o rekonstrukciji te ulice budući da se mijenja usklađenost građevine s lokacijskim uvjetima i utječe na ispunjavanje bitnih zahtjeva za građevinu, navodi se u priopćenju Ministarstva graditeljstva, pa sukladno članku 84. Zakona o gradnji za takve radove potrebno je ishoditi konačnu, odnosno pravomoćnu građevinsku dozvolu.

"Obzirom na navedeno, u slučaju da se nastavi s izvođenjem radova prema dostavljenoj dokumentaciji, građevinska inspekcija će primijeniti propisane mjere navedenim Zakonom", zaključuje se priopćenju pristiglom iz Ureda Kate Gojević, glasnogovornice ministarstva kojim upravlja Marina Matulović Dropulić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara