Na američko-meksičkoj granici zabilježeno 400 podrhtavanja tla

Tekst: F.M.
Foto: AFP (Arhiva)


STOTINE podrhtavanja tla zabilježeno je u području američko-meksičke granice kao posljedica većeg potresa koji je pogodio tu regiju za Uskrs, javila je Američka geološka služba, i umjerenog potresa s epicentrom 120 kilometara istočno od San Diega sinoć.

Sinoćnji potres od 5,7 stupnjeva po Richteru nije prouzročio žrtve ni štetu, a oko 400 podrhtavanja tla zabilježeno je u regiji. Većina njih je bila preslaba da bi ih se osjetilo, ali bilo je i nekoliko značajnih, od kojih je jedno bilo 4,5 stupnjeva po Richteru.

Zadnji potresi smatraju se posljedicom velikog potresa od Uskrsa, u kojemu je poginulo dvoje ljudi i koji je samo u Kaliforniji prouzročio štetu od 100 milijuna dolara. Od Uskrsa naovamo zemlja je podrhtavala preko 5.000 puta.

Prekinuta utakmica

Velik dio južne Kalifornije prijavio je da je osjetio jučerašnji potres. Potres se osjetio i u zapadnoj Arizoni i u gradovima Mexicaliju i Tijuani u Meksiku, javlja Geološka služba. U Mexicaliju je evakuirano 17 bolnica.

Jučerašnji potres se osjetio u San Diegu, u kojemu se odigravala bejzbolska utakmica između domaćina Padersa i Toronto Blue Jaysa. Utakmica je prekinuta nakratko jer je panika zavladala na tribinama, ali ubrzo se nastavila nakon što je spiker smirio navijače.

Tijekom vikenda južnu je Kaliforniju pogodila serija manjih podrhtavanja tla, a pustinjsko područje Borrego Springs oko 100 kilometara sjeveroistočno od San Diega pogodila su dva umjereno jaka potresa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara