Na Biokovu najhladnije u Hrvatskoj, čak -15°C; orkanski udari bure u Makarskoj ruše stabla

Na Biokovu najhladnije u Hrvatskoj, čak -15°C; orkanski udari bure u Makarskoj ruše stabla

Foto: FAH

NA BIOKOVU je jutros zabilježena najniža temperatura u našoj zemlji - prema informaciji dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, na vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 15 Celzijevih stupnjeva, a na Makarskom primorju zabilježeni su orkanski udari bure.

Jutros su na Makarskom primorju zabilježeni i orkanski udari vjetra s brzinom od 136 kilometara na sat, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj. Ovih dana bura je olujne jakosti, prosječne brzine od 80-ak a na udare do 110 kilometara na sat.

Jaka bura počinila je štete u Makarskoj na kioscima, tendama, ugostiteljskih objektima i gradilištima, u borovoj šumi i maslinicima, a vatrogasci su imali nekoliko intervencija na otklanjanju borova što ih je vjetar polomio i bacio na prometnice.

Trajektni promet na liniji Makarska – Sumartin već je drugi dan u prekidu. Autobusi iz pravca Zagreba kasne u dolasku 30-ak minuta, dok se autobusni promet prema Splitu i Dubrovniku odvija redovito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra vozačima se preporuča pozornija vožnja kod svetišta Vepric kod Makarske, kod Baškog Polja na Jadranskoj magistrali (D 8) kao i na brzoj cesti (broj 535) od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu, doznaje se od Gradskog centra Osejava u Makarskoj.

HAK: Olujni vjetar uzrokuje poteškoće u prometu

HAK u 11 sati javlja kako su zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni:
- državna cesta (DC54) Maslenica-Zaton Obrovački,
- Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:
- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (od 10:05 sati),
- A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica,
- Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na dionicama auotceste A1 između čvorova Bisko i Karamatići i na A10 Čarapine-Ploče.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara