Na brodu u Venezueli uhićena četiri Crnogorca s pet tona kokaina

Na brodu u Venezueli uhićena četiri Crnogorca s pet tona kokaina
Foto: Twitter/PolicijaCG

UKUPNO pet tona kokaina pronađeno je na brodu Aressa koji je u međunarodnoj akciji policija presrela u vodama Venezuele, objavila je danas popodne crnogorska policija.

"Pretragom broda Aressa pronađene su još četiri tone kokaina pa je ukupno za sada pronađeno pet tona", objavila je policija nakon što je ranije danas priopćila da je pronađena jedna tona kokaina. 

"Nastavlja se daljnja pretraga, a o rezultatima ćemo javnost obavijestiti pravovremeno", priopćila je crnogorska policija na Twitteru.

Uhićena su četiri državljanina Crne Gore

Prema informacija portala Vijesti, u ovoj akciji su, uz crnogorsku, sudjelovale policije Srbije, Velike Britanije i Nizozemske. Uhićena su četiri državljanina Crne Gore, koji su bili pomorci na brodu Aressa. 

Kako prenosi list, brod na kojem je zaplijenjen kokain plovio je pod zastavom Kameruna, a prema informacijama španjolskih medija, isplovio je početkom veljače iz Surinama te je, nakon kratkog pristajanja u luci Guaranao u Venezueli, put nastavio ka Solunu.

Akciju uhićenja inicirala je crnogorska policija, koja je više mjeseci pratila ovu kriminalnu skupinu, nakon čega je informacije uputila partnerskim službama Velike Britanije.

Brod nadziran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike

"Brod Aressa je lociran i nadziran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, s posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobivanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aressu, nizozemska mornarica u Arubi je presrela brod i započela detaljan pretres", priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Sredinom prošle godine također crnogorski pomorci uhićeni su u rekordnoj zapljeni kokaina u Sjedinjenim Američkim Državama. Američke vlasti su tada u luci Philadelphia, na brodu MSC Gayane, pronašli 20 tona kokaina. Od šest uhićenih pomoraca s tog broda četvorica su bili crnogorski državljani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara