Na europskim burzama jutros pale cijene dionica

Na europskim burzama jutros pale cijene dionica
Foto: EPA

NA EUROPSKIM BURZAMA su ujutro cijene dionica pale jer su ulagače razočarali kvartalni poslovni rezultati nekoliko europskih kompanija.

STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je oko 9:45 sati u minusu 0,2 posto.

Pritom je londonski FTSE indeks oslabio 0,05 posto, na 7.169 bodova, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,50 posto, na 11.267 bodova. Pariški CAC ojačao je, pak, 0,15 posto, na 5.079 bodova.

Najviše su jutros pale, u prosjeku 1,7 posto, cijene dionica u medijskom sektoru, nakon što je francuska kompanija Publicis Group izvijestila o blagom padu prihoda u proteklom tromjesečju, dok su analitičari očekivali rast od 2,5 posto.

Cijena dionice te francuske kompanije potonula je oko 11 posto.

Još je više, 17 posto, pala cijena dionice TUI-ja nakon što je ta britanska turistička kompanija smanjila procjene svoje zarade.

Na azijskim burzama se trguje oprezno

Ulagači su oprezni i zbog toga što se danas održava sjednica čelnika britanske središnje banke na kojoj se odlučuje o kamatnim stopama.

I na azijskim se burzama jutros trguje oprezno, pa je MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, oko 9:45 sati bio u plusu 0,1 posto, dosegnuvši najvišu razinu u četiri mjeseca. No, obujam trgovanja je mršav jer se na nekim tržištima ne radi zbog Kineske nove godine.

Na Tokijskoj je burzi, pak, Nikkei indeks oslabio 0,6 posto, na 20.751 bod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara