NA FARMI SLAŠĆAKU UGINULO IZMEĐU 2000 i 2500 PRASADI

Na svinjogojskoj farmi Slašćaku u Viškovcima blizu Đakova, koja je u vlasništvu osječke tvrtke Žito d.o.o., uginulo je u noći s petka na subotu između 2000 i 2500 prasadi.

Po riječima patologa vinkovačkoga Veterinarskog zavoda dr. Marina Periškića sve okolnosti upućuju na to da je prasad uginula zbog kvara na ventilacijskom sustavu.

Procjenjuje se da je to dosad najveće uginuće prasadi u nas, a pretpostavlja se da se prasad ugušila zbog kvara na ventilacijskom sustavu, koji je prestao raditi zbog smanjenog napona uzrokovanog sinoćnjim grmljavinskim nevremenom. Prasad se zbog nedostatka kisika ugušila vrlo brzo.

Na farmu je odmah pozvana policija, stručnjaci Veterinarskog zavoda iz Vinkovaca i županijski veterinarski inspektor.

Pad napona uređaji na farmi registrirali su sinoć, nešto poslije 20 sati, no istraga će točno otkriti kad je ventilacijski sustav prestao raditi. Prema riječima organizatora stočarske proizvodnje u Žitu dr. Saše Flaudera, jutros oko četiri sata radnik je primijetio da je u dva objekta na farmi prasad uginula, te je o tome odmah obavijestio upravitelja, nakon čega su na farmu pozvani policija i veterinari.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da su prasce od 40-ak kilograma tovili za potrebe klaonice i mesnica Žita, te da su već prijepodne počeli voziti uginule životinje u kafileriju u Sesvetski Kraljevac.

Prve procjene govore da je šteta zbog uginule prasadi milijun kuna.

Policijski očevid i dalje traje.

(Hina) sžup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara