Na HRT-u nije problem nepotizam, nego činjenica da su novinari doznali za njega

NAKON što je u medije procurila informacija da je nacionalna TV kuća isplatila 55,000 tisuća kuna za scenarij Dore supruzi glavnog producenta, oglasio se glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić pa ustvrdio da ono što je zakonito, ne mora nužno biti i moralno.

“Moja je obaveza kao glavnog ravnatelja HRT-A štititi isključivo zakon, kao i statut HRT-a.” - kazao je Galić komentirajući za 24sata činjenicu da je Irina Erić, supruga glavnog producenta Dore, dobila 55,000 kuna TV pretplatnika za scenarij Dore.

No, prema Galiću glavni problem nije očit slučaj nepotizma na državnoj televiziji, nego činjenica da je ta informacija procurila s Prisavlja u javnost.

“Naš je veliki interni kako službeni dokumenti kuće cure u javnost, no ja vas uvjeravam da ćemo se tome maksimalno posvetiti; zaštiti ćemo ih organizacijski i tehnološki kako se ovakvi više ne bi ponavljali.” - ustvrdio je Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, glavni ravnatelj HRT-a ipak se donekle ogradio od konkretnog slučaja nepotizma u slučaju Irine Erić i njezinog supruga producenta.

“Taj sam ugovor odobrio isključivo nakon savjetovanja s našom Pravnom službom, koja je ustvrdila da nema zakonskih prepreka potpisu tog ugovora.” - kazao je Galić, pa dodao: “Ugovor se ne kosi niti sa Statutom HRT-a, kao što bi se kosio eventualni angažman privatne produkcije nekog od zaposlenika HRT-a.”

“Za moralnu stranu te priče ja ne mogu odgovarati.” - zaključio je Galić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara