Na HTV-u predstavio se kandidat njemačke i austrijske nacionalne manjine V. Neugebauer

Kandidat Narodnog saveza Nijemaca u Hrvatskoj za zastupnika u Hrvatskom saboru pripadnik njemačke i austrijske nacionalne manjine Valter Neugebauer predstavio je večeras svoj program na HTVu, istaknuvši kako će se zauzimati za provedbu ustavnih zakona koji jamče ravnopravnost svih stanovnika Hrvatske. L

Najavio je da će ustrajati na pravednoj raspodjeli novca iz državnog proračuna za manjine, osobito za sustav školovanja na manjinskim jezicima. Neugebauer je naglasio da će svim zakonskim mogućnostima tražiti povrat imovine i ispravak povijesnih nepravda te povratak svih izbjeglica u svoje domove i posjede. Dodao je da je potrebno analizirati zaduživanje zemlje i zaustaviti rasprodaju društvenih dobara koja služi za vraćanje inozemnog duga.

Po njegovim riječima donošenje zakona o sudstvu jamčit će pravnu sigurnost gospodarskim subjektima i riješiti ulaganje sivog kapitala koji je nastao nepravilnom pretvorbom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neugebauer je poručio da će jednako zastupati ljudska prava i prava svih nacionalnih manjina te javno reagirati na njihova kršenja. Traži poštivanje manjinskih jezika, vjeroispovijedi, tradicije i kulture. Pozvao je pripadnike njemačke i austrijske nacionalne manjina na izbore, istaknuvši da se imaju razloga ponositi svojom kulturom, znanošću i tradicijom koja je utkana u sve segmente Hrvatske kao srednjoeuropske zemlje.

(Hina) dm mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara