Na izborima u Gvozdu HDZ-u najviše glasova, najava poslijeizbornog koaliranja

NA JUČERAŠNJIM prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Gvozda, prema privremenim i neslužbenim rezultatima, najviše glasova osvojio je HDZ 26,95 posto, dobivši pet od ukupno 15 mandata u Općinskom vijeću Gvozda, doznaje se jutros u općinskom Izbornom povjerenstvu.

SLijedi SDP (s 25,44 posto glasova) i četiri vijećnička mjesta, SDSS (s 13,93 posto) i dva vijećnička mjesta, te Nezavisna općinska lista (s 12,8 posto glasova) i također dva mjesta u Općinskom vijeću.

HNS je (s 8,58 posto glasova) dobio jedno vijećničko mjesto kao i LS (s 6,96 posto glasova) koji je također dobio jednog vijećnika.

U Općinsko vijeće Gvozda nije ušao HSP koji je osvojio 5,29 posto glasova, a koji je u proteklom sazivu Općinskog vijeća imao jednog vijećnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednica Općinskog odbora HDZ-a Gvozda Vlasta Baća izjavila je da HDZ-a namjerava razgovarati o koaliciji s HNS-om, Nezavisnom općinskom listom i LS-om, kako bi u Općinskom vijeću dobio većinu od 9 od ukupno 15 vijećnika. Dodala je da HDZ kao najjača stranka, smatra da mu pripada mjesto načelnika.

"Najvažnije je da će Općina Gvozd dobiti stabilnu općinsku vlast, orijentiranu prema razvoju gospodarstva i zapošljavanju, koja će rješavati životne problema stanovništva na gvozdanskom području", rekla je Baća.

Prijevremeni izbori održani su nakon što je većina u Općinskom vijeću Gvozda ljetos izglasovala nepovjerenje Općinskom poglavarstvu, na čelu s načelnikom Milom Jerosimićem iz SDP-a.

(Hina) malj sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara