Na Markov trg došlo 11 prosvjednika pa okrenuli leđa Vladi i Saboru

Foto: Boris Kovačev / Cropix

MANJA skupina prosvjednika opet je "turistički" stigla na Markov trg. Do sjedišta Vlade i Sabora ovoga se puta došetalo 11 prosvjednika. Ivan Pernar nije bio među njima, iako je upravo on bio taj koji je preko Facebooka pozivao na "šetnju po Gornjem gradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, čini se da je Pernaru napokon dosadilo provoditi dane po policijskim postajama, te je odlučio da ovoga puta neće prekršiti zabranu pristupa Markovu trgu. Prosvjednici su na Markov trg stigli oko 15:45 sati, a tamo su proveli oko 45 minuta. Policija ih je sve legitimirala.

Prosvjednici su se najprije pomolili pred crkvom Sv. Marka, a zatim su otišli do Vlade i Sabora. Zgradama najviših državnih institucija okrenuli su leđa, kako bi pokazali da se ne slažu s njihovom politikom. Jedan od prosvjednika sa sobom je imao i mali transparent na kojem je pisalo "Jaco, skrati nam muke i skoči u Savu".

Na premijerku ipak nisu naišli, ali blizak su susret imali s potpredsjednikom Vlade za investicije, Ivanom Domagojem Miloševićem, koji je iz Banskih dvora izašao taman dok su tamo bili i prosvjednici. Jedan od prosvjednika pokušao ga je prosvijetliti uručivši mu knjigu "O Hrvatskoj lijepo je znati". Milošević je međutim samo kazao "Je, lijepo je znati" i odbio ponuđeni poklon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara