Na Novom Zelandu nađeno tijelo nestale Britanke

Na Novom Zelandu nađeno tijelo nestale Britanke
Foto: Društvene mreže

NOVOZELANDSKA policija pronašla je tijelo 34-godišnje Britanke iz Essexa Stephanie Simpson, za kojom se traga od početka tjedna, piše BBC.

Njen nestanak prijavljen je u ponedjeljak nakon što je, vjeruje se, otišla planinariti. Tijelo je pronađeno na području Pyke Creeka u nacionalnom parku na jugozapadu Novog Zelanda.

Iako su u potrazi raspolagali helikopterom, dronom s termalnim kamerama i timovima pasa, nije bilo traga nestaloj ženi. Zatim su u petak, kako policija navodi, prije pronalaska tijela pronašli njen ruksak i čizme.

"Potraga je bila na trenutke vrlo zahtjevna, posebno ako se uzme u obzir vrsta terena, i treba pohvaliti rad svih uključenih u potragu", rekao je narednik Mark Kirkwood iz službe spašavanja te izrazio sućut obitelji preminule Stephanie.

Njenu smrt komentirali su i na crowdfunding stranici koju je napravio njezin prijatelj kako bi se pomoglo novozelandskoj službi spašavanja LANDSAR. "Bila je svjetlo u životima mnogih ljudi i nedostajat će svima koju su je poznavali", napisala je osoba na stranici koja je željela ostati anonimna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara