Na otoku Ugljanu gradi se marina i naselje u koju će dolaziti Roman Abramović

PREDSJEDNIK Uprave Cubus Luxa Gerhard Huber, otkrio je danas britanskim novinarima kako je pri kraju zatvaranja financijske konstrukcije za izgradnju prvog integriranog odmarališnog centra na Jadranskoj obali, a koji će se izgraditi na otoku Ugljanu. Londonska tvrtka Cubus Lux, bavi se uglavnom investicijama u turističke projekte, a  vrijednosnice su "izlistane" na burzama u Londonu i Frankfurtu.

Tekst o velikoj investiciji na Ugljanu izašao je u specijaliziranom britanskom magazinu koji prati burzovna kretanja, no kako smo otkrili, čini se kako tom projektu nedostaje još papira osim zelenih novčanica.

Britanci upoznati s projektom

O projektu o kojem se vrlo malo zna, austrijski poduzetnik Gerhard Huber rekao je kako je dosada potrošio oko 18 milijuna eura, a trenutno je pri kraju pregovora s dvije neimenovane banke koje bi trebale uložiti dodatnih 75 milijuna eura. Projekt izgradnje na Ugljanu na koncu će stajati oko 120 milijuna eura!

Sadržaji na Ugljanu uključivat će bazene, teniska igrališta, marinu, trgovine, barove, restorane, i hotel sa 4.5 zvjezdice opremljen sa jacuzzijem. Na prodaju se nudi i fantastičan raspon od 431 apartmana i vila s pogledom na more i velikim terasama i vrtovima. Huberova tvrtka Cubus već je poslovima s marinama, a britanskim novinarima Huber je s ponosom istaknuo kako se u njegovim marinama nalaze dvije jahte Romana Abramovića i njegove bivše supruge.

Financijska konstrukcija sa zanimljivim pokrićem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je naglasiti kako se ovoj akviziciji vrlo malo malo zna u Hrvatskoj, a na službenoj stranici Cubusa nalazi se i vrlo zanimljivo "pokriće" za izgradnju niza luksuznih nekretnina na pomorskom dobru.

"Nedavno izašla regulacija o prostornom planiranju zabranjuje gradnju nekretnina blizu mora u Hrvatskoj – osim ako se to odnosi na ekskluzivan turistički projekt male gustoće naseljenosti koji je odobrila vlada. Mi smo u rijetkoj poziciji da ponudimo baš to! Naš projekt će zasigurno biti prvi i jedini takav projekt u predvidivoj budućnosti.", stoji na stranici u kojoj se objašnjava na koji je način odobren ovaj projekt.

Samo još prenamjena zone

Zanimljivo je napomenuti kako je svojedobno 2006. godine Državno odvjetništvo u Zadru zabranilo raspolaganje terena gdje se namjeravaju namjerava graditi vile jer se navodno ispostavilo kako je prodavala državno zemljište. Unatoč tome, tvrtka Duboko plavetnilo, iza koje stoji Cubus, prodavala je buduće apartmane. Prema posljednjim informacijama, dozvola još nije dobivena a navodno se čeka samo odluka o izdvajanju zemljišta iz šumskog u gospodarsko područje.


I.Ć.
Foto:oliveisland

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara