Na plaži na Lezbosu nađeno raspadnuto tijelo curice izbjeglice

Na plaži na Lezbosu nađeno raspadnuto tijelo curice izbjeglice
Fotografija je iz 2015. godine, s otoka Lezbosa Ilustracija: EPA

TIJELO djevojčice za koju se pretpostavlja da je poginula pri potonuću čamca s migrantima pronađeno je danas na plaži otoka Lezbos u Grčkoj, izvijestila je grčka novinska agencija Ana.

Prema lokalnim medijima i obalnoj straži, raspadnuto tijelo bez glave moglo bi odgovarati devetogodišnjoj djevojčice koja je proglašena nestalom prošlog mjeseca kada je potonulo plovilo na istočnoj obali Lezbosa.

Stanovnici su pronašli tijelo na plaži Vatera u nedjelju rano ujutro i obavijestili obalnu stražu koja ga je prevezla na patologiju.

Prije par dana poginulo dvoje djece

U četvrtak su tri osobe, od kojih dvoje djece, poginule u nesreći blizu grčkog otoka Samos kada je potonuo čamac u kojem je bilo najmanje 12 ljudi. 

Više od 200 kandidata za azil poginulo je od početka godine u Sredozemnom moru, većinom pri pokušaju da doplove do Italije, prema podacima Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

U 2018. godini gotovo je 48.000 izbjeglica ili migranata ušlo u Grčku, od kojih oko 32.000 preko otoka u Egejskom moru najbližih turskoj obali. 

Ukupno više od 70.000 migranata i izbjeglica živi u ovom trenutku u Grčkoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara