Na Plitvicama sutra izborni sabor HVIDR-e

ZAJEDNICA županijskih zajednica Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) sutra će na Plitvičkim jezerima održati izvanredni, izvještajno izborni sabor na kojem će se birati novo vodstvo udruge koja zastupa interese oko 30 tisuća hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Bit će to nastavak sabora Udruge prekinutog 20. prosinca prošle godine. Tada je, nakon višesatne burne i na trenutke oštre rasprave odlučeno da se novi, na kojem će se izabrati novo čelništvo HVIDR-e, održi za mjesec dana. Mnogi izaslanici i invalidi nisu krili ogorčenost radom sabora, koji je protekao u općoj galami i konfuziji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio izaslanika, većinom iz Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije, zamjerio je obnašatelju dužnosti predsjednika HVIDR-e, Vinku Brkanu da je organizirao sabor na brzinu i da nije poštivao Statut jer prije sabora nisu održane izborne skupštine po županijama. Neki su izaslanici tijekom rasprave oštro kritizirali Brkana i zbog načina na koji vodi Udrugu.

Na sutrašnji sabor dolazak je najavila i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara