PRVI RADNI DAN ANTE RAMLJAKA Opći potop Agrokorovih dionica na burzi

PRVI RADNI DAN ANTE RAMLJAKA Opći potop Agrokorovih dionica na burzi
Foto: Pixsell/Igor Šoban
 

PRVI radni dan vladina povjernika u Agrokoru negativno se odrazio na dionice Agrokora koje su danas snažno padale. 

"Izdavatelj nema novih saznanja o materijalnim činjenicama koje bi u navedenom razdoblju mogle utjecati na cijenu dionice", stoji u današnjem priopćenju Leda na Zagrebačkoj burzi koje je objavljeno u 14.30 sati. No, na  burzi je nastao pravi potop Agrokorovih dionica.


 
Najviše se trgovalo s Ledovim dionicama  i to u vrijednosti većoj od 12 milijuna kuna. Zadnja cijena bila je 3482 kuna što je pad od 15,15 posto po dionici. U "negativi" su i dionice Zvijezde za 18,7 posto, Belje je palo za 14.12 posto, a Jamnica za 12,4 posto. Pao je i Agrokorov Vupik za 9,6 posto. 
 
Podsjetimo, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić izvijestila je jučer u 15.30 sati da je završen sastanak u Agrokoru na kojem je izvanredni povjerenik Ante Ramljak obavio primopredaju s dosadašnjom upravom koncerna. 
 
Povjerenik Ramljak izvijestio je kako je jučer preuzeo vođenje koncerna te da mu je prioritet dogovoriti s bankama sve detalje za tekuću likvidnost.
 
Na sastancima koje je Vlada održala s dobavljačima dogovoreno da će oni nastaviti isporuke roba prema Konzumu i drugim dijelovima Agrokora, a banke su osigurale nužna sredstava za osiguranje tekuće likvidnosti do 150 milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara