Na pružnom prijelazu gdje je poginula 41-godišnjakinja u 10 godina umrle tri osobe

Tekst: Z.J. / I.Kri.
Foto: Vlado Kos / Cropix

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se jutros dogodila u Čepinu smrtno je stradala žena. Prema prvim informacijama, žena je osobnim vozilom prelazila preko željezničke pruge kada je na nju naletio vlak.

Na pružnom prijelazu Čepin - Ivanovac jutros oko 9 sati pod naletom vlaka poginula je 41-godišnja vozačica VW Pasata iz Osijeka. Vlak na relaciji Osijek - Vrpolje naletio je na automobil koji se nije zaustavio na znak Stop na pružnom prijelazu koji je označen samo Andrijinim križem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlak je nakon sudara automobil ispred sebe gurao 400 metara, pri čemu je vozilo uništeno do neprepoznatljivosti. Identitet stradale žene nije poznat. Očevid je u tijeku.

Na istom pružnom prijelazu od 2000. godine poginule tri osobe

Zbog ove nesreće je do 13.20 sati u prekidu bio željeznički promet između kolodvora u Osijeku i kolodvora u Vladislavcima. Od 2000. godine se na tom željezničkom prijelazu dogodilo pet nesreća u kojima su poginule tri osobe, a tri su teže ozlijeđene, dok je pet vozila oštećeno.

Zbog tih je nesreća promet bio u prekidu ukupno 40 sati, a šteta u njima procijenjena je na 9 milijuna kuna. "Uzrok svim tim nesrećama, kao i današnjoj, bilo je vozačevo nepoštovanje cestovne signalizacije prilikom približavanja željezničkoj pruzi", tvrde iz HŽ-a te dodaju kako je taj prijelaz u Programu rješavanja željezničko-cestovnih prijelaza sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima za 2011. godinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara