Na riječkom području sve pripreme za Papin dolazak gotove

ODBOR za organizaciju pastoralnog pohoda pape Ivana Pavla II. na riječkom području objavio je na današnjoj konferenciji za novinstvo da su sve pripreme u Rijeci i riječkoj nadbiskupiji gotove.

Predstavnik Primorsko-goranske županije Branko Škrobonja izvijestio je da je za akreditacije u Hrvatskoj prijavljeno oko 2000 novinara. Središnji riječki press centar u zgradi Transadrie, koji se otvara u srijedu, ima na raspolaganju 72 sjedeća mjesta. Uz taj press centar, bit će organiziran pomoćni u hotelskom naselju "Uvala Scott" gdje će biti smješten dio novinara, a u prostoru kavane u robnoj kući "Ri" bit će sjedište Udruženja europskih televizija, odnosno Eurovizije, odakle će televizijski novinari moći izravno komentirati prijenos mise na Delti.

Škrobonja je rekao da Vlada nije uspjela osigurati čarter zrakoplov koji bi omogućio novinarima, smještenima u Rijeci, praćenje Papina posjeta Dubrovniku, Osijeku, Đakovu i Zadru, za što je bilo prijavljeno oko 80 novinara. Taj zrakoplov trebao je prevoziti putnike iz krčke zračne luke do zračnih luka u tim gradovima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednica Odbora Ksenija Linić kazala je da će u zračnoj luci Krk 5. lipnja Svetoga Oca dočekati predsjednik RH Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Ivica Račan, a vjerojatno i predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, a samo će predsjednik Mesić zatim krenuti s Papom u Rijeku.

Linić je kazala da se, po najavama iz župa, očekuje oko 100.000 ljudi na misi na Delti. Po najavama, na misu na Delti doći će najmanje 20 autobusa iz Zagreba, 10 autobusa s Hrvatima iz Austrije te hodočasnici iz Ljubljane, Kopra i Trsta. Posebni vlakovi dovest će hodočasnike iz Zagreba, Karlovca, Ogulina i Like, a dio stanovnika kvarnerskih otoka stići će organizirano brodovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara