Na suđenju Bandiću svjedočila "mala iz familije". Milkica M. ne sjeća se ničega

Na suđenju Bandiću svjedočila "mala iz familije". Milkica M. ne sjeća se ničega
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

DANAS JE na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću zbog afere Agram. USKOK ga zajedno s brojnim suradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna.

Nakon što su prije dva tjedna na sudu puštene snimke uhljebljivanja i izmišljanja radnih mjesta, danas je na redu bilo svjedočenje.

Na klupu za svjedoke sjela je Milkica Macan. Radi se o ženi iz sljedećeg razgovora, vodili su ga tadašnji pročelnik Vidoje Bulum i Bandić:

"Je l' ti znaš gdje je ona? Sad će doći k meni s rješenjem i istim bodom kao kada je kuhala kavu. Vido, radite posao preko k...'', moglo se čuti iz tonskog zapisa u kojem Bandić urla na Buluma.

''Je l' ti znaš tko je ta mala? To je dijete iz moje familije. Ona je dijete mog rođaka koji je bio u Tigrovima i jedva je živu glavu izvukao. Budi malo čovjek! Imate li vi srca? Osjećate li vi ovu zemlju? Imaš li imalo poštovanja prema gradonačelniku? Što je ona dobila? K... od ovce! I to zahvaljujući vama koje boli k...! Kamen bi proplakao, Vido!"

Kada mu Bulum kaže da je napravio sve što je mogao prema pravilniku, Bandić mu odgovara: ''Ne j...po tavanu! Da imaš srca, ispričao bi se maloj! Vi i dragi Bog biste trebali čuvati Bandića, a vi ga želite uništiti. Malu Mikicu ste zeznuli za bodove i za 10 minuta da ste s rješenjem kod mene.''

Milkica Macan: Ne sjećam se

Macan je na sudu ustvrdila da nije u rodu s optuženima te da je od 2007. zaposlena u Gradu Zagrebu u kuhinji. Tada je imala srednju stručnu spremu, a u međuvremenu se prekvalificirala za upravnog referenta. Nakon prekvalifikacije je prešla raditi u pisarnicu u Novi Zagreb na posao tehničkih unosa podataka. Zatim je još jednom premještena vrlo brzo, tako da je u dva mjeseca dva puta bila na drugom poslovima.

"Ne sjećam se jesam li u razdoblju između dva premještaja završila kvalifikaciju pa da je to bio razlog zbog kojeg sam premještena s jednog mjesta na drugo", rekla je Maca, prenosi N1. Ne sjeća se niti je li joj plaća bila ista ili malo veća, sjeća da se da nije bila manja.

Također se ne sjeća niti koji su bili uvjeti za dobivanje posla niti je li o tome pričala s Bandićem.

Ne sjeća se niti je li sama tražila premještaj ili ju je netko zvao, ali se sjeća da je nakon premještaja dobivala odlične ocjene te da nije bilo prigovora na njen rad.

"Pa prošlo je više od pet godina", pokušala je opravdati svoju zaboravljivost Milkica Macan. Osim što je zaboravljiva, nije sigurna niti u kakvoj je vezi, odnosno srodstvu s Bandićem.

Naime, Milkičin suprug je nećak Bandićeve sestre pa je danas na sudu rekla da nisu u rodu. Prije nekoliko godina je kazala da jesu u srodstvu. Zašto je danas odgovorila drugačije? Pa zato jer joj danas, kako je kazala na sudu, nije baš jasno koji sve odnosi spadaju u srodstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara