Na suđenju za Đinđićevo ubojstvo saslušan i treći svjedok-suradnik

PRED Vijećem Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala danas je ispitivanjem svjedoka-suradnika Ljubiše Buhe nastavljeno suđenje optuženicima za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, počinjeno 12. ožujka prošle godine.

Suđenje je, kao i pri prošlotjednu saslušanju dvaju svjedoka-suradnika, bilo zatvoreno za javnost. Svjedok Buha je, prolazeći pokraj novinara u zgradi Specijalnog suda, na upit zašto ne želi svjedočiti javno, odgovorio: "Ne da mi odvjetnik."
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Televizija B92 javila je, pozivajući se na neslužbene izvore, da je Buhin iskaz o zločinima, ubojstvima, otmicama i drugim teškim kažnjivim djelima kriminalnog "zemunskog klana" širi nego u istražnom postupku. Kazao je, navodno, da mu je Dušan Spasojević, vođa "zemunskog klana" ubijen u policijskoj akciji u ožujku prošle godine, nakon izlaska iz zatvora 2001. spominjao razna ubojstva, pa i želju da ubije premijera Zorana Đinđića.

Suđenje se nastavlja sutra svjedočenjem Milana Veruovića, negdašnjeg voditelja osiguranja ubijenog premijera, koji je i sam bio ranjen u prošlogodišnjem napadu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara