Na suđenju zbog pokušaja ubojstva: Poljaku dosadila djevojka pa je živu zakopao, uspjela je pobjeći

Foto: Ilustracija

MUŠKARAC iz Velike Britanije, koji se htio riješiti svoje djevojke jer mu je dosadila i jer je mislio da nije dovoljno lijepa, prestravljenu je ženu u šumi živu zakopao  u kartonskoj kutiji, javlja Daily Mail.

27-godišnju Michelinu Lewandowsku njezin je 25-godišnji dečko Marcin Kasprzak prvo napao pištoljem za omamljivanje i u nju dva puta ispalio po 300 tisuća volti.

Zavezao ju je i usta joj zalijepio vrpcom, a zatim je stavio u kartonsku kutiju koja je imala tek dva mala otvora za zrak. U prtljažniku automobila prevezao ju je do šumovitog predjela i zatim ju zakopao u plitak grob.

Zajedno s 18-godišnjim prijateljem Patrykom Borysom zatrpao je kutiju zemljom, a na vrh svega muškarci su stavili tešku granu. Strahujući za svoj život Michelina je cijelo vrijeme šutjela, a nakon što su muškarci otišli i ostavili ju zakopanu misleći da je njihova žrtva u nesvijesti i da će umrijeti zbog nedostatka zraka, s bankomata su putem njezinih bankovnih kartica digli 500 funti.

U sljedećih sat vremena 27-godišnjakinja se nekako uspjela izvući iz kutije i groba i pobjeći, a kada je naišla na cestu zaustavila je vozača koji je pozvao pomoć.

Na sudskom saslušanju poroti je rečeno kako se par upoznao prije šest godina u rodnoj Poljskoj, a nakon preseljenja u Veliku Britaniju rodio im se i sin, sada trogodišnji Jakub.

Kasprzaku je njegova djevojka dosadila, rekao joj je i da nije lijepa poput djevojaka koje viđa u teretani. Često je izlazio s prijateljima i nerijetko bi vani ostao cijelu noć, a Micheline se htio riješiti kako bi se sam mogao brinuti o Jakubu i započeti novu vezu s nekom drugom ženom.

Oba muškarca negiraju pokušaj ubojstva, a tužitelj je sudu rekao i kako je Kasprzak dva tjedna prije napada svoj ljubavni status na Facebooku promijenio u "slobodan". Prijatelja Borysa nagovorio je na sudjelovanje u zločinu, prije kojeg je noć proveo u društvu druge djevojke.

Michelinu je spasila snaga volje, a da je dulje vrijeme ostala u kutiji pod zemljom ugušila bi se. Suđenje se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara