Na svim autocestama proteklog vikenda vozilo gotovo 1,2 milijuna vozila

Na svim autocestama proteklog vikenda vozilo gotovo 1,2 milijuna vozila
Foto: Borna Filić/Pixsell

NA SVIM hrvatskim autocestama proteklog, četvrtog kolovoškog vikenda, prometovalo je gotovo 1,2 milijuna vozila, a na svima je i pojedinačno bilo više vozila nego u usporedivom vikendu prošle godine, pokazuju podaci tvrtki koncesionara autocesta.

Uobičajeno najviše vozila i proteklog vikenda, od 17. do 19. kolovoza, bilo je na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb, gotovo 912 tisuća, što je gotovo 9 posto više nego u usporedivom lanjskom vikendu.

Za tek nešto manji postotak, od 8,6 posto, porastao je i prihod od naplaćene cestarine, na 49,6 milijuna kuna bez PDV-a, poručuju iz HAC-a.

Po podacima tvrtke Autoceste Zagreb-Macelj, na istoimenoj autocesti kojom upravlja, za vikend je bilo ukupno 109,1 tisuća vozila ili 2,5 posto više nego u istom lanjskom vikendu. Pritom je najviše vozila na toj cesti zabilježeno u subotu, 18. kolovoza, nešto malo više od 40 tisuća, što je gotovo 3 posto više, dok je najveći porast od 3,6 posto na toj autocesti bio u nedjelju, s 35,4 tisuće vozila.

Na Istarskom ipsilonu je za vikend također zabilježen veći promet nego lani, za gotovo 5 posto, s nešto malo više od 168,7 tisuća vozila, pri čemu je svaki dan vikenda donio sličan porast broja vozila od po 5 posto. I na toj autocesti, po podacima koncesionara Bina Istre, najviše je vozila bilo u subotu, 62,2 tisuće.

Pojačan promet na svim autocestama nastavio se i u ponedjeljak prijepodne, a koncesionari napominju i da su u dosadašnjem dijelu ovog ljeta bilježili jak promet i radnim danima, posebice ponedjeljkom i petkom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara