Na tržištu "islamski" smartphone: Kuran je "standardna oprema", kompas stalno pokazuje Meku

Foto: enmac.com

INDIJSKI izumitelji smartphonea Enmac su se usmjerili na "religijsku" tehnologiju te su proizveli "muslimanski" mobitel na kojemu kompas stalno pokazuje u smjeru Meke, dok je Kuran "standardna oprema".

Procjenjuje se da će novi mobitel imati dobru prodaju, zato što u Indiji najbrže raste broj korisnika mobitela s više od 850 milijuna pretplatnika među kojima su i poljoprivrednici te vozači rikši, piše Daily Mail.

U Indiji 180 milijuna muslimana

Proizvođači kažu kako je broj korisnika mobitela među 180 milijuna muslimana u Indiji manji nego u "općoj populaciji". No, smatraju kako će se povećati uz ponudu prikladnog proizvoda ili usluge za njih.

"Religija zauzima izrazito važno mjesto u indijskom društvu, kao i mobiteli. Naš cilj je bio izbaciti proizvod koji će objediniti oba sektora, proizvod koji će biti kombinacija tehnologije i religije, prvi takav u Indiji", kazao je Anuj Kanish, koji je predstavio Enmac u Indiji.

Enmac prevodi Kuran s arapskog jezika na 29 drugih jezika te postoji i priručnik za indijske muslimane kako obavljati religijske rituale. Kanish je kazao da se tvrtka usmjerila na "religijsku tehnologiju" kako bi pomogla prezaposlenim korisnicima "da ostanu povezani s Bogom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara