Na V.B.Z.-ov natječaj za roman godine prispio 71 rukopis

NA NATJEČAJ zagrebačke nakladničke kuće V.B.Z. za najbolji neobjavljeni roman 2003. stigao je ponovno iznenađujuće velik broj rukopisa.

Od veljače, kad je natječaj raspisan, do njegova zaključivanja 1. srpnja, kako je danas izvijestio V.B.Z., zaprimljen je čak 71 rukopis pod šifrom.

Većina rukopisa stigla je iz Hrvatske i BiH, a jedan je rukopis stigao čak s Novog Zelanda.

Iako se još ne može suditi o kvaliteti ili sadržaju prijavljenih rukopisa, neki od njih svojim naslovima privlače pozornost - poput "Bikerica Antonela", "Isus, Staljin, Tito i ja", "Obrijana Venera", "Moždani sudar Montesquieua and Montypytonovaca", "Kurac palac"...
Tekst se nastavlja ispod oglasa

V.B.Z. će na tiskovnoj konferenciji krajem rujna objaviti popis romana pod šifrom koji ulaze u uži izbor za književnu nagradu.

O tome odlučuje V.B.Z.-ov žiri koji i ove godine radi u sastavu Miljenko Jergović, predsjednik, te članovi Zoran Ferić, Dušanka Profeta, Ivica Ivanišević i Nenad Rizvanović.

Odluku o pobjedničkom romanu koji će biti tiskan u nakladi V.B.Z.-a i ime ovogodišnjeg dobitnika 100.000 kuna žiri će objaviti za vrijeme trajanja Sajma knjiga i učila "Interliber".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara