Na Vlašiću pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka ubijenih 1992. godine

Na Vlašiću pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka ubijenih 1992. godine
Foto: Klix.ba

NA LOKALITETU Duboki potok, u općini Sekender Vakuf, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz prošlog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba, priopćili su danas iz Tužiteljstva BiH.

Pretpostavlja se da su tijela pripadala žrtvama bošnjačke nacionalnosti

Tužitelj i stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok na planini Vlašić.

"Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u studenom 1992. godine, preko Vlašića, pokušavali prebaciti do Travnika", kazali su iz Tužiteljstva.

Ekshumacija će se nastaviti u narednom periodu

Tijekom procesa ekshumacije bit će angažirani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti. Osim predstavnika Tužilaštva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP-a RS-a.

Ekshumacija će se nastaviti u narednom periodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara