Na vukovarskom stadionu napisan grafit "Srbija do Tokija"

Na vukovarskom stadionu napisan grafit "Srbija do Tokija"
Ilustracija: YouTube

NA REKLAMNOM panou nogometnog stadiona u Vukovaru crvenom bojom napisani su grafiti neprimjerena sadržaja, priopćila je u četvrtak vukovarsko-srijemska policija, a u HNK "Vukovar 1991." to ocjenjuju provokacijom uoči 17. memorijalnog turnira vukovarskih branitelja.

Kako se doznaje, grafiti su napisani na panou istočnih tribina stadiona u Borovu naselju, koji je u državnom vlasništvu, a njime se koristi HNK "Vukovar 1991." čiji je dopredsjednik Tomislav Kovač novinarima izjavio da su grafiti napisani vjerojatno u noći s utorka na srijedu.

Grafiti sadržavaju sliku psa i ćirilicom napisano ime Leksi, natpis "Srbija do Tokija", prekrižen natpis MUP RH i sliku čovjeka s podignutim srednjim prstom te četiri ćirilična slova "s".

U HNK "Vukovar 1991." vjeruju da je grafit napisan kao provokacija uoči 17. memorijalnog turnira vukovarskih branitelja koji se održava od 25. do 28. travnja i na kojem nastupaju pioniri svih prvoligaških klubova, pioniri HNK "Vukovar 1991.", Cibalije i Hrvatskoga dragovoljca te mladi iz iseljeništva - Sjeverne Amerike, Njemačke, Austrije, Švicarske i Švedske.

Policija je obavila očevid i provodi istraživanja kako bi pronašla počinitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara