Na Zagrebačkoj burzi očekuje se mirno trgovanje i skroman promet

Na Zagrebačkoj burzi očekuje se mirno trgovanje i skroman promet
Screenshot: ZSE

NA ZAGREBAČKOJ BURZI očekuju mirno trgovanje i skroman promet jer u ovom razdoblju između božićnih i novogodišnjih praznika nema značajnijih vijesti iz domaćeg gospodarstva koje bi mogle pokrenuti ulagače.

Svi analitičari, koji su sudjelovali u anketi Hine, danas očekuju stagnaciju Crobexa.

Indeksi na putu dobitka

Crobex indeks ojačao je u ponedjeljak, posljednji trgovinski dan uoči božićnih blagdana, za 1,04 posto, na 2.024 boda, dok je Crobex10 porastao za 0,94 posto, na 1.199 bodova.

Oba indeksa na putu su solidnog dobitka od početka godine - Crobex je trenutno u plusu gotovo 16, a Crobex10 gotovo 18 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je u ponedjeljak 7,5 milijuna kuna, oko 300 tisuća kuna više nego prethodnog trgovinskog dana.

Najveći promet, 2,2 milijuna kuna, bio je ostvaren dionicom Valamar Riviere, a cijena joj je porasla za 0,8 posto, na 38,40 kuna.

S prometom od gotovo 1,5 milijuna kuna slijedila je dionica Optima telekoma, pri čemu je poskupila 5,4 posto, na 7,75 kuna.

Dionicom Zagrebačke banke ostvaren je, pak, promet od oko 940 tisuća kuna, a cijena joj je porasla 2,4 posto, na 63 kune.

Uz sličan promet, dionica Arena Hospitality Groupa poskupila je 2,7 posto, na 378 kuna.

Među prvih 10 najlikvidnijih izdanja u ponedjeljak niti jedna dionica nije zabilježila pad cijene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara