Na zagrebačkoj gradskoj skupštini izvješće o požaru u spalionici smeća Puto

NA POČETKU današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine zastupnici Hrvatskog bloka zatražili su da se s dnevnog reda skine izvješće o uzrocima i odgovornosti za prošlogodišnji požar u spalionici smeća Puto, kako bi o tome još jednom raspravio nadležni skupštinski Odbor za zaštitu okoliša, no njihov je prijedlog odbijen većinom glasova koalicijskih partnera HNS-a i SDP-a.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HB-a Kažimir Varda rekao je da to traže jer se, kako je rekao, na Gradskoj skupštini u biti odlučuje da se Puto pusti u pogon.

Sjednici su nazočni i predstavnici Udruge građana iz Jakuševca i Zelene akcije zainteresirani za izvješće o Putu.

Na dnevnom je redu i izvješće o stanju i program usmjerenja gradnje i uređenja prostora i zaštite okoliša, te izvješće o glavnim aktivnostima i mjerama u području prometa, zajedno s prometnom studijom grada Zagreba.

Po hitnom je postupku u dnevni red uvrštena i točka o uklanjanju ambrozije na području Zagreba.

Gradska je skupština nastavljena aktualnim satom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski zastupnik Tomislav Jelić (Hrvatski blok) upitao je što gradske vlasti namjeravaju poduzeti s obzirom na to da su u posljednjih šest mjeseci troškovi života u Zagrebu porasli 18 posto i za četveročlanu obitelj troškovi hrane, grijanja i komunalija iznose 5632 kune, što je za 400 kuna više od hrvatskog prosjeka.

Podsjetio je i na obećanje zamjenika gradonačelnice Milana Bandića, dano prije izbora 2001., kada je, tvrdi Jelić, Bandić rekao da će za dvije godine život u Zagrebu biti jeftiniji 15 posto.

Budući da Milan Bandić nije bio na sjednici, odgovorio mu je drugi zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić koji je rekao da Gradsko poglavarstvo ima tek dio utjecaja na te troškove, na koje utječe i ukupna ekonomska situacija, te da njegovo pitanje zahtijeva opširniji pisani odgovor.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara