NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU GONG-U SE PRIJAVILO 520 PROMATRAČA

Na području Zagreba i Zagrebačke županije GONGu se do sada prijavilo 520 izbornih promatrača, od kojih 420 s područja Grada, izvijestio je danas zagrebački regionalni ured te nevladine udruge.

Ističući kako su vrlo zadovoljni brojem prijavljenih, u GONG-u napominju da se za promatranje izbora građani mogu prijaviti do 13. studenoga.

Toj se udruzi u Hrvatskoj do sada prijavilo oko 2.000 izbornih promatrača, a do izbora planiraju okupiti njih oko 3.500. Oni će, kako je istaknuto, promatrati i na nepristran način izvještavati o izbornom procesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnice zagrebačkog regionalnog ureda GONG-a Jasmina Vukas i Vlasta Prohaska na današnjoj su konferenciji za novinare ponovile da će ta udruga, osim promatranja izbora od strane educiranih nestranačkih promatrača, informirati birače o izbornom procesu, te paralelno prikupljati i obrađivati rezultate izbora radi provjere službenih podataka.

Podsjetile su da svoje aktivnosti GONG promovira tiskanim brošurama, audio i video spotovima, dok edukaciju građana o izbornom procesu provode i putem svoje web stranice, odgovaranjem na telefonske i e-mail upite, te "radionicama" za maturante.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara