na zavodu za sudsku medicinu identificirano 11 nestalih iz domovinskog rata

Na Zavodu za sudsku medicinu danas su identificirani posmrtni ostatci 11 osoba nestalih u tijeku Domovinskog rata, od kojih je pet ekshumirano na groblju u Novom Sadu, tri na vukovarskom Novom groblju te po jedna u dubrovačkom zaleđu, iz masovne grobnice na Ovčari i na farmi u Lovasu. L

Nakon današnje identifikacije klasičnom i metodom DNA Hrvatska smatra nestalim još 1282 osobe u Domovinskom ratu, rekao je predstojnik Vladina Ureda za zatočene i nestale pukovnik Ivan Grujić.

Najavio je da će potkraj mjeseca biti nastavljene ekshumacije u Srbiji, točnije na beogradskom području, na kojem bi se, po prikupljenim podatcima, moglo nalaziti oko 60 posmrtnih ostataka hrvatskih građana nestalih tijekom Domovinskog rata a pokopanih kao nepoznate osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas je potvrđen identitet 190. osobe iz masovne grobnice Ovčare gdje je ukupno ekshumirano oko 200 osoba, istaknuo je voditelj tima za identifikaciju Davor Strinović. Izrazio je nadu da će s vremenom sve žrtve ekshumirane iz masovne grobnice na Ovčari biti identificirane.

Vladin Ured za zatočene i nestale ponovno poziva sve obitelji nestalih da daju krv za analizu DNA jer je mnoge ekshumirane posmrtne ostatke teško identificirati bez usporedbe s DNA njihovih rođaka.

Pukovnik Grujić ponovno je pozvao i sve one koji znaju za mjesta mogućih pojedinačnih i masovnih grobnica da se anonimno jave na besplatni telefon 062 111 111.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara