Na županijskom sudu u Osijeku nastavljeno suđenje za ratni zločin nad civilnim stanovništvom

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku danas je nastavljeno suđenje četvorici mještana baranjskog mjesta Popovca, srpske nacionalnosti, optuženih za ratni zločin nad civilnim stanovništvom počinjen od 1991. do 1996. godine u Popovcu.

Danas su saslušana trojica svjedoka, a predočen je nalaz psihijatrijskog vještačenja nad optuženikom Brankom Berberovićem.

Po riječima sudskog psihijatrijskog vještaka Željke Vukšćić Mihaljević, Berberović je u spomenutom razdoblju, kada su počinjeni ratni zločini nad civilnim stanovništvom, bio odgovoran za svoje postupke, a sposoban je i pratiti suđenje.

Uz Berberovića, optuženi su Stojan Pavlović, Đuro Urukalo i Milan Šarić. Optužnica svu četvoricu tereti da su kao pripadnici tzv. Štaba teritorijalne obrane donosili odluke kojima su psihički i fizički maltretirali nesrpsko stanovništvo baranjskog mjesta Popovca.

Sudsko vijeće odbilo je zahtjev branitelja optuženika da im se ukine pritvor u kojemu su od ožujka ove godine. Nastavak suđenja, koje je počelo 7. srpnja, zakazan je za 11. prosinca, kada će biti saslušano pet novih svjedoka.

(Hina) vs jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara