Na ZV-u otvoreni međunarodni sajmovi "enogastronomija i turizam"

Četiri specijalizirana međunarodna sajma, objedinjena pod nazivom "Enogastronomija i turizam", otvorena su danas na Zagrebačkom velesajmu, a u idućih pet dana na njima će se predstaviti više od 500 izlagača iz 24 zemlje.

Otvarajući sajmove ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić izrazio je zadovoljstvo što sajmovi sjedinjuju sve ono po čemu svijet prepoznaje Hrvatsku, kao što su zdrava hrana, vrhunska vina. Naglasio je i da je jedan od najznačajnih ciljeva poljoprivredne politike u Hrvatskoj osigurati potrošačima odgovarajuću i stabilnu cijenu hrane te njenu kvalitetu i zdravstvenu ispravnost. Uz to proizvođačima se teži osigurati kvalitetna tržišna utakmica, a sve će to biti sadržano u budućem zakonu o hrani koji će donijeti novu organizaciju inspekcije i kontrole prehrambenih proizvoda.

Direktor ZV-a Davorin Spevec istaknuo je pak izdvajanje danas otvorenih sajmova iz proljetnog termina u travnju, zbog specifičnih potreba poljoprivredne i turističke struke pred početak turističke sezone.

U sklopu "Enogastronomija i turizma" na više od 20 tisuća četvornih metara izložbene površine održavaju se međunarodni sajmovi gastronomije, hrane i pića, poljoprivrede i prehrane, vina i opreme za vinarstvo - Vinovita te međunarodni sajam turizma.

(Hina) tam ds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara