KORONAVIRUS

Načelnica Kriznog stožera: Jako sam zadovoljna disciplinom građana

Načelnica Kriznog stožera: Jako sam zadovoljna disciplinom građana
Screenshot: Nova TV

NAČELNICA Kriznog stožera Ministarstva zdravstva dr. Maja Grba Bujević odgovorila je na pitanja građana u vezi dezinfekcije. 

"Uz sve mjere koje smo dosad komunicirali, odlučili smo preporučiti i kako bi se trebalo ponašati nakon što izvana dođemo kući. Bilo bi jako dobro kad bismo odjeću u kojoj smo došli stavili da se provjetri i ne stavljali je potom primjerice na krevet, nego negdje drugdje. Nadalje, cipele bi trebalo ostaviti na ulazu, a ne hodati u njima po stanu, ali vjerujem da tako već radi većina ljudi.

Kućnim ljubimcima prati šape

Ako ste bili u šetnji s kućnim ljubimcem, po povratku bi mu trebalo oprati šape, i dezinficirati, kao i nama ruke. Kad uđete izvana, trebalo bi stvari koje ste donijeli spustiti na pod i odmah oprati ruke. Voće bi također bilo dobro oprati, a ako ga kuhate, primjerice za kompot, onda nema opasnosti od virusa", rekla je Grba Bujević za Novu TV.

Jako je zadovoljna disciplinom građana. 

Komentirala je i zarazu u KBC-u Sestre milosrdnice te istaknula da epidemiolozi istražuju kontakte zaraženih. 

"Kažu da su na dobrom putu da polove sve kontakte, tako ćemo zaustaviti širenje zaraze", kaže. 

Navodi kako su pred nama ključni tjedni. 

"Vidjet ćemo što će se dogoditi nakon one nesreće od potresa. Od subote-nedjelje jako ćemo pratiti brojeve. Ako to poraste, bit će posljedica puno kontakata. Iduća dva-tri tjedna moramo paziti kako nam se uspinje broj zaraženih. Danima već bilježimo slične brojke, krivulja nam je položena, a ne uspravna i to je dobro", zaključila je Grba Buljević za Novu TV

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara