Načelnik vojnićke općine osudio neprijateljske ćirilične grafite

NAČELNIK općine Vojnić Branko Eremić danas je najoštrije osudio nedavno pisanje neprijateljskih ćiriličnih grafita na nekim objektima spomenpodručja "Petrova gora" na Petrovcu b.b. u Vojniću.

"Napise poput - Srbija od Zagreba do Tokija, Krajina, Sremski Karlovci; Živ je Draža, nije umro, Srbija Srbima, te Živio Ratko Mladić - mi u Vojniću ne prihvaćamo i osuđujemo. Grafit Sremski Karlovci, gdje je nedavno održan neki skup, upućuje na to da nam prekodrinski Srbi žele voditi politiku, ali to kod nas u Vojniću neće proći. To nije naša politika. Ako su to napisali moji sunarodnjaci, onda ih se sramim", rekao je načelnik Eremić.

U Policijskoj upravi karlovačkoj danas se doznaje da policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su između 9. i 13. kolovoza drvenim ugljenom na unutrašnjem zidu bivšega ugostiteljskog objekta spomen-područja NOB-a "Petrova gora" u Vojniću napisali grafite uvredljiva sadržaja na ćirilici te crteže s četiri ćirilična slova "C".

Također policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su u razdoblju između 9. i 12. kolovoza odvili vijke s jarbola na zgradi Muzeja Domovinskog rata u karlovačkom naselju Turnju, zbog čega je hrvatska zastava pala na tlo i oštetila se. Nakon očevida koji je obavljen 12. kolovoza policija je poslala izvješće o tom prekršaju Općinskom državnom odvjetništvu.

Te provokativne neprijateljske ispade jučer je oštro osudio Demokratski centar (DC) Karlovačke županije, a danas županijski odbor Zajednice povratnika i useljenika.

Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije ocijenjuje da je skidanje hrvatske zastave u Turnju, koji je pretrpio totalno razaranje tijekom srpske agresije, neprijateljski i zločinački postupak rema hrvatskoj državi i hrvatskom narodu.

Zbog toga od nadležnih tijela traže pronalaženje počinitelja i njihovo kažnjavanje.

"Ne smijemo dopustiti raznim neprijateljima rušenje i vrijeđanje svetinja, za koje su naši branitelji dali svoj život", ističe se u prosvjednom pismu predsjednika Zajednice povratnika i useljenika Karlovačke županije Ivana Mateše.

(Hina) vhor sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara