Nacional: Karamarko je spojio Mamića i tipa koji je lažirao SMS-ove

Nacional: Karamarko je spojio Mamića i tipa koji je lažirao SMS-ove

SUTRAŠNJI broj tjednika Nacional donosi informaciju prema kojoj je Franju Vargu, čovjeka kojeg USKOK sumnjiči da je lažirao SMS poruke za Zdravka Mamića, s nekad najmoćnijim čovjekom hrvatskog nogometa spojio bivši predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko. 

>> Vargi, koji je Mamiću lažirao SMS-ove, javili da će biti uhapšen. A tko?

Prema pisanju Nacionala, Varga je tu informaciju otkrio prilikom ispitivanja u USKOK-u. List navodi kako je USKOK došao do saznanja da su vodeći ljudi desnog krila HDZ-a, među kojima se ističu aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koristili usluge Franje Varge za obračune unutar stranke.

Istraga kreće, navodi Nacional, i prema Tomislavu Karamarku koji je zbog SMS-ova koje je također lažirao Varga optuživao da je HDZ-u ukradena pobjeda na parlamentarnim izborima. 

Varga surađuje s USKOK-om?

Prema pisanju tog lista, Varga surađuje s istražiteljima USKOK-a, a sve skupa moglo bi se pretvoriti u jednu od najvećih HDZ-ovih afera dosad. 

Podsjetimo, USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv Franje Varge zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela sprječavanja dokazivanja počinjenog u vezi s počinjenjem kaznenih djela iz nadležnosti USKOK-a.

Radi se o osobi za koju se sumnja da je Zdravku Mamiću izradila lažnu SMS prepisku. Riječ je o navodnim SMS-ovima kojima je Mamić mahao novinarima na konferenciji neposredno prije presude i bijega u BiH. U tim lažnim porukama stajali su navodni zahtjevi bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da se Mamića osudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara