Nacional: Memorandum o Ini je najmračniji manevar hrvatskog premijera

Nacional: Memorandum o Ini je najmračniji manevar hrvatskog premijera
Screenshot: Nacional

NACIONAL piše kako je došao do tajnog memoranduma između Ine i JANAF-a koji, kako pišu, otkriva najmračniji manevar hrvatskog premijera koji dopušta izvoz hrvatske nafte Mađarima pa je samo od početka 2020. iz Siska u Mađarsku umjesto u Rijeku prebačeno 247 tisuća tona nafte.

Sve je potpisao Tomislav Ćorić, tvrdi Nacional dodajući da memorandum potkopava nacionalne interese te da je njime nastavljena agenda zbog koje je Karamarko morao napustiti politiku, a Sanader završio u zatvoru. U ime Ine memorandum su potpisali predsjednik Uprave Sandro Fasimon i član Uprave Niko Dalić, suprug bivše ministrice Martine Dalić, a u ime JANAF-a potpisao je predsjednik Uprave Dragan Kovačević.

Gordan Jandroković jutros je na upit novinara o ovoj temi kazao: "Zašto o dogovoru ne pitate SDP? SDP-ova vlada je potpisala ugovore, pitajte njih".

"Sadržaj memoranduma pokazuje da se svakako radilo o kontinuitetu slabosti, po svemu sudeći i o manjku brige za nacionalne interese, a možda i o nečemu puno zlokobnijem", piše Nacional koji dodaje kako se smatralo da je memorandumom utvrđeno da nafta JANAF-ovim naftovodom ide prema Rijeci. No sad su otkrili kako ide za Mađarsku.

Tomislav Ćorić uskoro će komentirati ove napise, najavljeno je, dok za Nacional iz vlade nisu željeli odgovoriti na pitanja.

> Ćorić o memorandumu o Ini: Nisam potpisnik, ja sam ga supotpisao

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara