"Nadam se da će pobijediti oni koji nude perspektivu, a ne govore o raznim povijesnim događajima"

"Nadam se da će pobijediti oni koji nude perspektivu, a ne govore o raznim povijesnim događajima"

Foto: Goran Mehkek / Cropix

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović danas je u Plovaniji kazao kako se nada da će glasati za one koji "jednim civiliziranim ponašanjem nude perspektivu, a ne govore o raznim povijesnim događajima ili nekim irelevantnim stvarima".

Predsjednik je kazao i kako on vidi razliku u programima između Kukuriku koalicije i HDZ-a, ali da ih ne može komentirati s obzirom na svoju ustavnu poziciju predsjednika. Dodao je i kako želi ostati potpuno neutralan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući izjave SDSS-ovog Milorada Pupovca kako je HDZ imao optužnice protiv Merčepa i ostalih još prije tri mjeseca, ali da su ih tek sada iznijeli u javnost kao dio predizborne kampanje, Josipović je kazao kako on ne može tvrditi je li nešto dio nečije predizborne kampanje, ali kaže da zna da su optužnice stigle u kolovozu.

Komentirajući prijedlog zakona o ništetnosti pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, SFRJ te Srbije, Josipović je kazao kako misli da se njime ne može postići željena srha. "Jedini put da se sjedne za stol te da se dugoročno dogovori sustav po kojem nitko tko je počinio zločin neće izbjeći pravdi. To je vrlo važno i od toga ne treba odstupiti jer će se, s druge strane, spriječiti da se progon za ratne zločine politizira", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara