"Nadamo se da će novinari Nacionala prestati s pljuvanjem po kolegama"

"Nadamo se da će novinari Nacionala prestati s pljuvanjem po kolegama"

SALVE bijesa i uvreda koje su Nacionalove "perjanice" izrekle jučer iznad odra Ive Pukanića, ponovile ih sinoć na javnoj televiziji i objavile danas u najnovijem izdanju na račun novinara koji Pukaniću nisu povjerovali da je na njega pokušan atentat u travnju, zatražile su odgovor krovne organizacije novinara.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) zaključilo je da je hajka novinara Nacionala koji su ponaosob pobrojali i izvrijeđali desetke novinara gotovo svih drugih medija, prevršila svaku mjeru.

"Kolege iz 'Nacionala' su u žalovanju izgubili kompas pa vrijeđaju desetine novinara tvrdnjama da su novinarske ništarije, moralni bijednici i da su im ruke uprljane krvlju. Sigurno je da te novinarke i novinari nisu ubili Ivu Pukanića, nego su uglavnom prema vlastitoj savjesti, na više ili manje uspješan način samo radili svoj novinarski posao", navodi HND u današnjem priopćenju koje potpisuje predsjednik Zdenko Duka.

Nasiljem na nasilje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na ponavljanje tvrdnje o "krvavim rukama" novinara koje su Srećko Jurdana i Berislav Jelinić izrekli i sinoć na javnoj televiziji, HND smatra da se svim spomenutim novinarima zapravo izravno prijeti.

"Nadamo se da će novinari 'Nacionala' u tugovanju za likvidiranim kolegama Pukanićem i Franjićem naći granicu i neće više zloupotrebljavati svoj medij da bi pljuvali kolege. Jer - i ovo je dio nasilja koje nas mjesecima prati, a koje se ovako neće zaustaviti", stoji u priopćenju HND-a.

Podsjetimo, pokušaj atentata na Ivu Pukanića dogodio se u jeku afere sa prisilnom hospitalizacijom njegove supruge Mirjane Pukanić. Kao u travnju, Nacional danas kao prvi od tri smjera policijske istrage o atentatu na Pukanića i Niku Franjića navodi onaj koji vodi njegovoj supruzi, ženi koja je prije šest mjeseci završila u sigurnoj kući na odvikavanju od kokaina i koja je, po onome što izlazi iz Nacionala, sposobna za izvršenje jednog od najsofisticiranijih likvidacija u Hrvatskoj.

A.B.
Foto: Matica hrvatska

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara