Nadbiskupi čestitali nogometašima: "Nebo je jučer svojom kišom nešto htjelo reći!"

Nadbiskupi čestitali nogometašima: "Nebo je jučer svojom kišom nešto htjelo reći!"
Foto: FaH

"HVALA za mjesec radosti i ponosa i probuđene nade i snove o kojima su i oni govorili i zato živjeli i kod nas probudili snove kako samo u zajedništvu možemo ostvariti olimpijski geslo da se može i više, i brže, i bolje", naglasio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitajući Hrvatskim nogometnim reprezentativcima na osvojenom drugom mjestu na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Nadbiskup je naglasio kako su nogometaši dali važnu poruku zajedništva "kako u sportu tako i kulturi i odgoju, kako u industriji, turizmu i politici tako i u svim segmentima društvenog života".

"To je poučak za sve nas da budemo složniji i jedinstveniji, a na osobit način da na različitim područjima društvenog života, u političkom djelovanju, budemo jedinstveni, zauzeti", rekao je u svojoj poruci đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, prenosi IKA.

Nadbiskup Hranić u svojoj se poruci dotaknuo i onih koji odlaze iz Hrvatske.

"Ima doista onih koji odlaze iz Hrvatske jer stvarno više ne mogu čekati, jer stvarno im se nisu pružile nikakve mogućnosti, ali ima i onih koji misle da će im tuđina ponuditi više. Tu je i velika odgovornost, Hrvatska nogometna reprezentacija nam je poručila što se sve može zajedništvom i skladom, redom i radom postići. Mnogi odlaze zbog nesređenosti našega društva, zbog toga što nema jasnih pravila i principa, što se to ne poštuje, što je toliko korupcije, političkoga, stranačkoga, rodbinskoga pogodovanja, što se ne vrednuje rad, uspjeh pojedinca i što se ne napreduje u skladu sa sposobnostima, stručnostima i kompetencijama, nego po nekim drugim linijama. I to unosi nered, demoralizira ljude i pridonosi tome da oni odlaze iz vlastite domovine", naglasio je Hranić zaključivši da je naša nogometna reprezentacija zdrava alternativa našeg aktualnog hrvatskog društva.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić također je uputio čestitku nogometašima.

"Vjerujem kako ovo nije posljednji put penjanja na tron. Jer Hrvatska i svi Hrvati oko vrata imaju broncu i srebro. Nedostaje nam zlato, a finalnom utakmicom protiv Francuske pokazali ste da nam ono itekako pripada. Neka vaš budući rad i natjecanja koja nas uskoro očekuju, kao i zasluženi odmor, prati Nebo koje je jučer svojom kišom nešto htjelo reći!", poručio je Barišić prenosi IKA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara