Nagrađen policajac koji je skočio u more i spasio čovjeka na karnevalu u Rijeci

Nagrađen policajac koji je skočio u more i spasio čovjeka na karnevalu u Rijeci
Foto: MUP

DANAS je u Rijeci, povodom održanog karnevala, prigodno nagrađen policijski službenik Zahid Habibović iz Interventne jedinice policije Rijeka, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Nagradu je dobio za spašavanje muške osobe iz mora tijekom održavanja Međunarodne karnevalske povorke u Rijeci u nedjelju, 23. veljače. Podsjećamo, policajac Zihad Habibović je, uočivši osobu u moru kako pluta, odmah skinuo policijsku odoru s opremom sa sebe i skočio u more kako bi ju spasio. S 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, inače članom karnevalske grupe, Habibović je plivao do rive, gdje su ga uz pomoć vatrogasaca i drugih pripadnika IJP-a Rijeka izvukli iz mora.

O svom hrabrom činu policajac je između ostalog rekao: "Reagirao sam kao što bi reagirao svaki policajac, bez razmišljanja sam skočio u more do našeg građanina za spas njegovog života, što je najvažnije od svega.“ Dodao je i kako je hitna pomoć vrlo brzo došla na mjesto događaja pa se još jednom pokazala odlična suradnja svih službi, ponosno je izjavio Habibović na današnjem primanju u Salonu Grada Rijeke.

Sigurnost građana na prvom mjestu

Direktor Turističke zajednice Rijeke Petar Škarpa u svoje i u ime svih djelatnika riječkog karnevala zahvalio je policijskom službeniku Zihadu Habiboviću i čestitao na tom hrabrom činu uručivši mu zahvalnicu i prigodnu nagradu.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš je uz čestitke Habiboviću naglasio da je o riječ o herojskom činu sjajnog čovjeka i profesionalca kojemu je sigurnost građana na prvom mjestu. Uz to je pohvalio i izvrsnu suradnju Policijske uprave primorsko-goranske i Grada Rijeke koja donosi i povoljne rezultate stanja sigurnosti u Rijeci. To je osobito važno ove godine, tijekom koje će u Rijeci, na događanjima programa Europske prijestolnice kulture, boraviti veliki broj domaćih i stranih posjetitelja, stoga je sigurnost, uz umjetničku kvalitetu, najvažniji čimbenik uspješnog ostvarenja programa EPK-a, zaključio je Ivaniš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara