Nagrađeni najuspješniji proizvođači rakije i likera

Na XI. nacionalnoj izložbi voćnih rakija i likera, koja se održava u okviru manifestacije tradicijske kulture "Vinkovačkih jeseni, danas su najuspješnijim proizvođačima dodijeljene medalje i priznanja.

Odlukom ocjenjivačkog povjerenstva zlatne medalje dobili su proizvođači Ruža Osrečki (Vinkovci) za lozovaču iz 2002. godine, Marko Jukić (Vinkovci) za liker od višnje iz 2003., obitelj Brigljević (Velika Gorica) za liker orahovac iz 2003., Mijo Samardžija (Slavonski Brod) za šljivovicu iz 1999., Marko Dakić (Cerić) za šljivovicu iz 1997., obitelj Haluga (Velika Gorica) za viljamovku iz 2003. i Željko Popovčić (Velika Gorica) za liker gelertova iz 2004. godine.

Dodijeljene su 74 srebrne i 34 brončane medalje. Najstarija rakija na izložbi je šljivovica iz 1997. proizvođača Maka Dakića iz Cerića, dok je najveći broj bodova (18 od mogućih 20) dobio uzorak likera od višnje iz 2003. proizvođača Marka Jukića iz Vinkovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Medalje i priznanja nagrađenima uručio je predsjednik Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Đurica Mišin, koji je zahvalio proizvođačima što su se u do sada najvećem broju prijavili za sudjelovanje na Nacionalnoj izložbi voćnih rakija i likera.

Za XI. nacionalnu izložbu voćnih rakija i likera bilo je prijavljeno 117 uzoraka od 60 izlagača iz kontinentalnog dijela Hrvatske, s Pelješca te po prvi put i iz Istre.

(Hina) xždra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara